Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kun taivas repeää

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Itsenäisyyden juhlavuoden kiitetty ja katsottu lottasarja nyt myös koskettavana sota- ja rakkausromaanina. Nuoren lotta Ainon ja hänen kohtalotovereittensa tarina kodin suojasta Kannaksen tulimyrskyyn. Sodan ja kenttäsairaalan arki, nuorten lottien sankaruus ja unelmat asiantuntevasti ja myötäeläen kuvattuna.

Syksyllä 1943 lääkintäkurssilta valmistunut Aino lähtee ystävättärensä vanavedessä kenttäsairaalan lääkintälotaksi Karjalan kannakselle Rautuun. Kenttäsairaala 27 on oma pienoismaailmansa, jossa taistelu kuolemaa vastaan ja alituinen hengenvaara takovat lotat, lääkärit, sairaanhoitajat, potilaat ja sotilaat elinikäisin sitein yhteen. Sodan viimeinen vuosi – ilmahyökkäykset, desantit, haavoittuminen ja henkeäsalpaava pakoretki vihollisen selustasta omien puolelle – kasvattavat arasta koulutytöstä naisen, joka on valmis valitsemaan oman tiensä. Vasta voimiensa äärirajoilla Aino löytää itsensä ja vahvuutensa naisena ja lottana.
(takakansiteksti)
Nuori helsinkiläinen ylioppilastyttö Aino Mäkelä hankkii heti lääkintälottakurssin jälkeen syksyllä 1943 komennuksen etulinjan kenttäsairaalaan Kannakselle. Teos kuvaa vuoden ajan Ainon kasvua vastuuntuntoiseksi aikuiseksi naiseksi poikkeusoloissa.

Raudun kenttäsairaalassa nuori lotta kohtaa sodan julmuuden, mutta myös kaiken mullistavan rakkauden. Viipurilainen kaukopartiomies Lauri Salmi johtaa omaa sissiryhmäänsä, mutta naisen edessä sissikin pelkää.

Haastatteluja, yksityisiä kirjekokoelmia, päiväkirjoja, muistelmateoksia, romaaneja ja dokumenttikokoelmia lähteinään käyttänyt fiktiivinen teos on myötäelävä ja vaikuttava kuvaus kenttäsairaalan vaikeista olosuhteista sekä kaukopartiomiesten retkistä vihollisen selustaan. Näkökulma vaihtelee Ainon ja Laurin välillä.

Teos sisältää Lotta Svärd -järjestön lyhyen esittelyn.

(Tuija Lassila/ Sanojen aika)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

352