Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kuntsi

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Jatkoa kirjalle Lenkkakoipi ja kusimutteri
”Ihastuttava kokoelma lapsen tarinoita Helsingin Vallilasta.” (nimim. SET, Kallion Linja)
”Kirjailija on säilyttänyt tuoreena lapsen mielen läpi vuosikymmenten.---Kirja on helppolukuinen, mutta sen tärkein sanoma avautuu rivien välistä mielikuvina.”(Erkki Paakkulainen, Kallio-lehti

Näin sanottiin Kaija Ekholmin ensimmäisestä teoksesta Lenkkakoipi ja kusimutteri, jossa kuvattiin 6-8-vuotiaan Kaijan näkökulmasta Vallilaa ja sen ihmisiä 30-luvun jälkipuoliskolla.
Uuden kirjan alussa Kaija asuu Oulunkylässä, jossa hän kokee talvisodan syttymisen ja joutuu lähtemään sotalapseksi Vihtiin. Sodan jälkeen hän muuttaa äitinsä ja pikkuveljensä Tapion kanssa takaisin Vallilaan. Ny the asuvat Kuntsissa, kunnallisella vuokrataloalueella, ensin punaisissa puutaloissa ja sitten ”Rapatuissa”, joissa on vesiklosetti rappukäytävässä.
Kuntsin elämä avautuu toista vuosikymmentään aloittavan Kaijan silmin koko värikkäässä elävyydessään, yhtä aitona kuin ensimmäisessä teoksessakin. Lasten, ja aikuistenkin, maailma välittyy niin riemastuttavan hauskoina kuin jännittävinä ja paikoin järkyttävinäkin katkelmina. Jatkosota pommituksineen ja pommisuojineen tuo oman pelottavan lisänsä, ja lapset lähetetään taas maalle, tällä kertaa Somerolle, jossa Kaija tutustuu aivan uudenlaiseen maailmaan.
(takakansiteksti)

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Alanimeke

lapsen elämää Oulunkylässä ja Vallilassa 30-luvun lopussa ja 40-luvun alussa

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

113

Kieli