Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vuorilta itään

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Columbianjoen alavilla pimeillä rannoilla siellä missä tohtori Givens oli syntynyt tähän maailmaan, puiden tuoksuvat oksat notkuivat raskaiden omenakuormien painosta ja tuulen pudottamat hedelmät mätänivät yössä himmeä kuurakerros pinnallaan.

Vuorilta itään on voimakas ja kaunis kertomus matkasta elämän ja kuoleman risteyskohtiin, vanhan lääkärin paluusta lapsuutensa maisemiin ottamaan mittaa sairaudestaan. Lumi peittää setripuut –kirjan tekijän uusi romaani vie perimmäisten totuuksien ääreen ja kuvaa karhein sävyin kärsimyksen voittamista ja halua elämään.

Ben Givens, syöpään sairastunut iäkäs sydänkirurgi, lähtee syksyiseen erämaahan linnustusretkelle, jonka on tarkoitus olla hänen viimeisensä.
Vanha lääkäri aloittaa matkansa aamuvarhaisella mukanaan ajokoiransa ja suvun perintöhaulikko. Hänen aikomuksenaan on laskea koirat vapaaksi ruohotasangolle ja lavastaa onnettomuus, joka on päättävä hänen päivänsä. Ben Givens kieltäytyy alistumasta kipuihin, joihin hänet on tuomittu elämänsä viimeisiksi kuukausiksi.
Benin täsmälliset suunnitelmat saavat kuitenkin vastaansa sattuman ja hänen omien muistojensa kohtalokkaat mahdit. Heti alkumatkasta metsästysretki vuorien taakse muuttuu harhailuksi, joka heittää vanhan linnustajan uusiin, arvaamattomiin suuntiin ja takaisin hänen menneisyytensä maisemiin.
(takakansi- ja lieveteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Asiasana tai oma avainsana

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

304

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

263

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä