Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Lotta Heidin sota

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Takakannen teksti:

Tämä kirja kertoo sodasta sellaisena kuin sen koki Heidi, talvisodan syttyessä kaksikymmentä vuotta täyttänyt nuori nainen. Kaikki kirjan henkilöt ovat todella olleet olemassa, kirjeet ovat peräisin Sesse Koiviston sukuarkistosta.

Suojattua elämää elänyt Heidi kohtaa sodan julmuuden silmästä silmään ensimmäisen kerran Savonlinnan sotasairaalassa, jossa hän lottana suorittaa palvelustaan isänmaan hyväksi. Jatkosodassa Heidi toimii sairaanhoitajana haavoittuneita kuljettavassa junassa. Omakohtaisestikin Heidi joutuu kokemaan rakkaan ihmisen menettämisen surun.

Heidin tarina lisäksi kirjassa kasvavat esiin monen muun suomalaisen nuoren kohtalot sodan koettelemuksissa. Jotkut joutuivat uhraamaan elämästään vain viisi vuotta, monet jäivät palaamatta, monet palasivat loppuiäkseen vammautuneina.

Kirjassa välittyy autenttinen kuva elämästä, ajatuksista ja tunnelmista kotirintamalla; huolesta ja hädästä, mutta myös nuoruuteen kuuluvasta elämänuskosta, toisen ihmisen löytämisen ilosta, rakkaudesta, joka antaa toivoa ja rohkeutta.

Tämä kirja koskettaa läheisesti meitä kaikkia: niitä jotka itse olivat nuoria kansamme kohtalonvuosina; sodanjälkeiselle sukupolvelle se kertoo tapahtumista ja ajoista jotka oli pakko elää, mutta joiden kukaan ei toivoisi toistuvan.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

320

Kustantaja

Kieli