Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tanner Tornin varjossa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Valtiojärjestelmä natisee sodan päätyttyä 1944. Onko Suomi edelleen tasavalta vai tuleeko siitä kansantasavalta? Miehityskin uhkaa.

Romaanista Tannerheimin ritarit tuttu puoluesihteeri Unto Varjonen jatkaa ovelaa taisteluaan itsenäisen Suomen puolesta kommunistien valtapyrkimyksiä vastaan. Sodan päätyttyä hän huomaa Suomen ja Neuvostoliiton välisen rajan vaarallisesti hämärtyneen: uusi uhka vaanii nyt rajan molemmin puolin Neuvosto-vaikutteiden kietoessa lonkeroitaan Suomen poliittiseen päätöksentekoon.

Hotelli Tornissa majaileva liittoutuneiden valvontakomissio pitää Suomea talutusnarussaan, ja ottaa ensimmäiseksi tehtäväkseen sotarikollisten rankaisun. Listalle joutuneiden miesten elämässä alkaa kafkamainen vaihe, kun he odottavat Riihimäen vankilassa oikeudenkäyntiään tietämättä, mistä heitä syytetään.

Yhteisen vihollisen edessä myös poliittisten johtajien on kyettävä katsomaan yli puoluerajojen isänmaan edun nimissä. Varjonen ymmärtää tämän ehkä selvemmin kuin kukaan muu, ja toimii päättäväisesti torjuakseen salakavalan Idän varjon. Puoluesihteerin yritys vaatii nopeita refleksejä ja häikäilemätöntä taktikointia. Hän tietää, ettei arkaluontoisen tehtävän onnistuneestakaan suorituksesta palkita sankarinviitalla. Epäonnistumisen seurauksia hän ei halua edes ajatella.

Kirja piirtää värikästä kuvaa mestarijuonittelijoiden taistelusta Suomen suunnasta.
(Enostone)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

253

Kustantaja