Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Murha Monrepoossa

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kuka tahansa voi kadota laivamatkalla, mutta professori Morettin oopperaseurueen jäsen ei ole kuka tahansa.
Vanha tuttavamme, lainopin ylioppilas Johannes Calonius, on jälleen pahemmassa kuin pulassa. Hänet temmataan keskelle dramaattisia tapahtumia Suomenlahden myrskyisillä vesillä, ja tapahtumat huipentuvat Monrepoon puistossa Väinämöisen patsaan juurella.
Mitä salaisuuksia vanha herraskartano kätkee mahtavan julkisivunsa taakse? Kuka on Monrepoon huvimajoissa vaaniva murhaaja, jonka paljastaminen tuottaa vaikeuksia jopa nokkeluudestaan tunnetulle opettajaneiti Matilda Ehrstömille.
(takakansiteksti)
Matilda Ehrströmin ystävätär Helene tarvitsee apua. Jonkun pitäisi pitää silmällä ja puhua järkeä hänen pojalleen Maximilianille, joka on silmittömästi rakastunut kiertävään laulajattareen Albertina Kuntzeen. Hätiin kutsutaan Johannes, joka saa tehtäväkseen lyöttäytyä pojan seuraan. Oopperaseurue, jonka jäsen Albertianakin on, lähtee Helsingistä Viipuriin. Matilda ja Johannes lähtevät seurueen mukaan. Seurueen johtaja Adolpho Moretti kuitenkin katoaa laivalla, samoin seurueen, täynnä rahaa oleva, kassa. Muutenkin seurueen jäsenillä näyttää olevan kireät välit. Onko johtaja lähtenyt lipettiin vai onko hän tippunut laivasta? Kuka silloin on vienyt rahat? Viipurissa seurue asettautuu Monrepoon kartanoon Maximilianin tädin hoiviin. Matildaa huomaa heti, että kaikki ei ole niin kuin pitäisi. Jotain hämäräperäistä on tekeillä.
(Laura Norris/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
salapoliisiseikkailu Viipurissa heinäkuussa 1871
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
253
Kustantaja
Kieli