Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Puolinainen

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Älykkään humoristinen, tosipohjainen romaani naisesta, joka melkein onnistuu: onnistuu olemaan nöyrä vaimo ja rakastajatar, pyyteetön äitipuoli ja äiti, onnistuu luopumaan omasta rakkaasta työstään ja toiveistaan, asumaan kielitaidottomana pimeässä hymyttömässä maassa. Tämä maa on Suomi.

Zelda Campbell on 34-vuotias amerikkalainen nainen, hänen miehensä toimii Helsingissä Fulbright-professorina. Nautittavasti Zelda kirjaa elämänsä ja avioliittonsa tarinaa. Aviomies Charlie on komea ja lahjakas, haluttu ja kiireinen. Tytöt hänen edellisestä avioliitostaan ovat näöltään enkeleitä, mutta käyttäytymiseltään vieraan vallan agentteja. Heidän äitinsä hehkuu leppymätöntä, pyhää vihaa. Sitten syntyvät Zeldan ja Charlien lapset; ja suorastaan lämpimiksi muuttuneet välit tyttöjen kanssa uhkaavat romahtaa jälleen. Uransa ja työnsä Zelda on tietenkin joutunut jättämään miehen uran vuoksi. Nyt Helsingissä hän viettää pimeitä sateisia myöhäissyksyn viikkoja kahden oman alle viisivuotiaan suloisen hirviönsä kanssa, naapureiden aristelemana, vuokra-asunnossa, jonka huonekalutkin ovat muiden hankkimia. Zelda kypsyy päätökseen.

Puolinainen on kerrassaan virkistävä, raikas ja rehellinen kuvaus naisen kasvusta ja muuttumisesta. Kiinnostava on tietysti myös kirjan antama kuva Suomesta ja suomalaisista.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tarkka aika

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

318

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

255

Kustantaja

Kääntäjä