Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pimeää vain meidän silmillemme

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Petra Winter on nuori taitoluistelija, tiukaksi trimmattu ja kuuliaiseksi kasvatettu, jota isä valmentaa ja jonka ympärillä ei ole kuin harjoituksia, urheilua, kilpailua ja jäätä. Petra elää vuosisadan kylmintä talvea ja pitää harjoituspäiväkirjaa, joka äkkiä muuttuu yksityiseksi, yksinäisen ihmisen ainoaksi henkireiäksi.
"Kaukalo on katsomon alapuolella", sanoi äiti ensisanoikseen vastasyntyneelle tyttärelleen. Näin sinetöidään lapsen tie tähtiin, hänestä tehdään tuote, lapsiurheilija, joka uhraa yleisölle, kasvottomille kannustajilleen lapsuutensa ja luonnollisen seksuaalisen heräämisensä - hänestä tehdään yleisölleen tuttu ja itselleen vieras Petra Winter, Suomi.
Petran vastakohtana ennätyskylmässä talvessa elävät laitapuolen kulkijat, mielisairaalan kautta Keskuspuiston asukiksi kulkeutunut salaperäinen Lilga ja muu 'metsän pikkuväki'. Petra Winterin ja mystisen Lilgan tiet yhtyvät kertomuksen lopussa, huikean symbolistisessa jaksossa, jossa nuori tyttö kantaa selässään vanhaa naista pakomatkalla yli jäätyneen maan.
Pimeää vain meidän silmillemme on raa'an runollinen talviuni huippu-urheilijasta, yksinäisyydestä, jäästä, pakkasesta, suomalaisuudesta ja yleisöstä, meistä kaikista.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

talviuni

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

159

Kustantaja

Sarjamerkintä