Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Aatteen paimenpojat

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Aatteen paimenpojat on kärkevästi ajankohtainen, reippaan humoristisin vedoin kirjoitettu romaani ammattiyhdistysliikkeestä – sen kihoista ja pampuista, jotka suhtautuvat edustamiinsa joukkoihin häikäilemättömän ylimielisesti ja unohtavat pelin kiihkossa todellisen yhteisen edun. Kun turvallisesta rautatievirastaan luopunut Reino Rautamaa saapuu suuren rautatieläisten Ammattiliiton toimitsijaksi, hän havaitsee liiton helsinkiläisen päämahan henkisen vireen yllättävän arkiseksi ja hyötyrealistiseksi. Siellä istuu pääsihteeri Ruoto, joka huolettomasti komentelee puheenjohtajaa. Siellä hoitelee krapulaansa ’erokeniaa’ ja ’pornokraahvia’ harrastava Tapanainen ja housujensa prässejä alinomaa tarkkaava Härri, liiton toiset toimitsijat. Ruoto määrää Rautamaan heti laajalle junttauskierrokselle, mutta vähitellen Rautamaa joutuu huomaamaan, miten hänen luomansa verkosto saa outoja piirteitä: peliin sekaantuneet puoluetoimistot, junttamiehet ja muut toimeliaat – eivätkä suinkaan paljasjalkaiset – aatteen paimenpojat leikkivät liian suurilla panoksilla.
Veturinsavuinen, kivihiilen tuoksuinen, vauhdin ja kimeiden vihellysten täyttämä rautatien maailma antaa romaanille oman erikoislaatuisen taustan.
(takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
281
Kustantaja