Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Terijoki takaisin

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Hangossa pitsihuvilan omistava, kännykänkuoribisneksellä vaurastunut tehtailija Matti Puikko haluaa nähdä ikkunoista merta ja ryhtyy kaatamaan talon edestä puita. Pelkosenniemen kansainvälisellä kelolinna-alueella ystäviensä kanssa lomia viettävä venäläinen mafioso Vasili Vissarovin on myös kiinnostunut meren rannasta. Hän olisi valmis vaikka vuokraamaan koko Hangon, kun sitä ei kerran voi ostaa. Hankoon tiirailevat myös uuden venäläisen öljysataman sijoituspaikkaa etsivät ihmiset.
Toisen ongelma on usein toisen ratkaisu. Näin alkaa Matti Puikon ja Vasili Vissarovin yllättävä yhteistyö. Suunnitelmien esteenä on joukko lakeja ja erityisesti Euroopan unionin byrokratia, mutta onneksi mukaan tulee moniosaaja ja taustajunailija Palle Hiekka. Jos venäläiset ovat jälleen kiinnostuneet Hangosta, löytyisikö suomalaisille kenties rajan takaa jotain vastaavaa? Terijoki kenties?
Lopputuloksena syntyy ratkaisu, jossa yhdistyvät molempien kansojen edut. Kalle Isokallion satiirinen romaani vie suomalaisten ja venäläisten suhteet sellaiselle tasolle ja kierteelle, että voidaan jo puhua uudesta YYA-sopimuksesta. 2000-luvun ja uuden maailmanjärjestyksen malliin
(Tammi)

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

336

Kustantaja

Kieli