Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Erään naisen elämä

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Itäsaksalaisen Christa Wolfin, Jaetun taivaan kirjoittajan, uusin romaani on erään naisen, Christa T:n muotokuva. Tämä muotokuva kootaan mosaiikinomaisesti pala palalta, muistoista, kuvitelmista, päiväkirjamerkinnöistä, kirjeistä ja muista Christa T:n jälkeenjääneistä papereista. Christa T. on kuollut. Hänen ystävänsä hahmottaa hänet uudelleen eläväksi yrittääkseen vielä kerran vastata kysymykseen: kuka hän oli, tämä Christa T., mikä oli hänen olemuksensa salaisuus, mikä hänen olemassaolonsa totuus.

Muotokuvan vähittäisen hahmottumisen myötä välittyy kokemus siitä, miten vaikeaa on tavoittaa toisen ihmisen ominta olemusta, kuinka se pyrkii väistymään ja on useimmiten vain välähdyksenlyhyinä hetkinä aavistettavissa. Kuvatessaan Christa T:tä kirjailija kuvaa myös ihmisen itsensä löytämisen ja toteuttamisen vaikeutta ja sitä ristiriitaa, joka vallitsee yksilön ja yhteiskunnan välillä, tässä tapauksessa sosialistisen itäsaksalaisen yhteiskunnan.

Nautittavasti kirjailija on onnistunut luomaan romaaniinsa hajoamattoman, loppua kohti jännittyvän kaaren näennäisen katkelmallisesta tyylistä huolimatta. Hän on luonut taiturimaisen henkilökuvan ja samalla mitannut ajattelun ja kielen mahdollisuutta pitkälle yli tavanomaisten rajojen. (Takakansiteksti)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Kieli
Ilmestymisaika
Sivumäärä
211
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Sarjamerkintä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
190
Kustantaja
Kieli