Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Elämä, ja elämä

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Hieno trilogia on valmis. Johan ja Johan sekä Finlandia-palkinnon voittanut Isäksi ja tyttäreksi olivat viime vuosien kiitetyimpiä suomalaisia romaaneja. Nyt niiden teemat täyttyvät.
Vanha Johan Betel tekee sairaalassa kuolemaa. Vierelle kiiruhtavat hänen vaimonsa Stina ja poikansa Jouko-Johan. Betel aistii enää katkonaisesti vaimonsa ja poikansa puheita, hän liikkuu aivot kohisten syvällä muistoissaan ja rakkaiden tähtiratojensa avaruudessa.
Elämä, ja elämä on myös Jouko-Johanin romaani, se kertoo hänen lapsuutensa juhannuksista ja jääpurjeista, isän piskuisesta liikkeestä puutalon kivijalassa. Ja nyt Jouko-Johan itsekin on pienen tyttövauvan isä.
Olli Jalonen kuvaa kuulaasti ja kirkkaasti ihmisen syntymän ja kuoleman sattumanvaraisuutta. Betelin, Stinen ja Jouko-Johanin kertomuksista kasvaa yhden perheen tarina, samalla huimaavan avariin visioihin avautuva romaani ihmisen elämästä, elämän mysteereistä.
(takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
144
Sarjamerkintä