Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Taigan vanki

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Vaimon kuoltua 1916 lähtee insinööri Karl Elis Henning Siperiaan, jossa hän on ennenkin ollut. Mukaan hän ottaa poikansa Jalin, veljien jäädessä isoäidin hoiviin Turkuun. Taloutta lähtee hoitamaan Katariina Obolenski, tsaarin tyttärien ristipistokirjonnan opettaja. – Jalista tulee yksinpuhelija, hän saa ystäviä; hevosen ja karhunpennun. Siperian mahtava taiga ottaa omakseen sekä isän, että pojan. ”40 km ei ole matka, 40 % viina ei ole humalaa nähnytkään ja 40° miinusta ei ole pakkanen.”
- samaan aikaan riehuu ensimmäinen maailmansota kaikkialla. Venäjän vallankumous tuottaa riemua, kyyneliä, vankeja – keisari murhataan. Suomi itsenäistyy. Posti ei kulje. Katariina tuo Jalin Suomeen, mutta Karl Elis pidätetään Jekaterinburgissa sekä myöhemmin Kiovassa. 1921 hän karkaa tavoitteena Suomi, laiha on ja sairas, jaloissa vain tuohitöppöset, vaikka on marraskuu. Luovuttaako Siperian taiga ja vallankumous vankinsa? --- Taigan vanki on jatkoa 1918 ilmestyneelle Tikankontille. ---O= Ljaljan kylä.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
romaani
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
157
Kustantaja
Kieli
Sarjamerkintä