Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Bonneville

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Bonnevillessä Pelle Miljoona on hurmaavimmillaan ja hauskimmillaan. Teknosta ja new agesta tarkoitustaan etsivien Goa-friikkien levoton vaellus on kuvattu juuri niin uskottavasti kuin Bombaysta Andeille maailmaa kolunnut kirjailija ja kuumien moottoriteiden rokkikulkuri sen vain pystyy kuvaamaan.

Kaukana maapallon slummeista, Intian Goan viidakossa on rappeutunut siirtomaapalatsi Bonneville. Uhkeiden pylväiden välistä aukeaa kamelin mentävä ovi saliin, jossa outo jengi joraa yksinäisen planeetan viimeistä muotitanssia.
Aaltojen mantraa huokailevalta rannalta löytyy Sunna, surusilmäinen Lapin tyttö. Moottoripyörän jostakin tuoma neitonen kutsutaan lontoolaisen Richardin ja hänen villin Indira-vaimonsa omistaman Bonnevillen asukkaaksi. Viidelläsadalla viikko Sunna saa kodin, voi eläytyä tunnelmaan ja pääsee ihanasti viattomuudestaan.
Monikansallinen jengi hajoaa, kun Richard kuolee. Keralan kukinnoista liikaa nauttinut herraspoika haudataan Lontoon multiin. Samaan aikaan Sunna on omalla kanossanmatkallaan etsimässä Lapista kotia, jota ei löydä. Hammerfestin kalatehtaiden löyhkän kautta hän palaa eldoradoonsa Bonnevilleen. Tarinan loppu ei kuitenkaan olisi niin hellyttävä, ellei Shivan morsiameksikin hetkahtaneen Sunnan tielle ilmaantuisi ehtaa suomalaista miestä, Miekkoniemen Masaa Lake Saimaan rannalta.
(takakansi- ja lieveteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
romaani
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
192
Kustantaja