Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Edustusrouva

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit

kuvaus

Suomalaisen poliitikon vaimo puhuu suorin sanoin elämästä julkisuudessa. Hänen tarinassaan on vauhtia ja äänessään temperamenttia.

Hanna Savaloja on meille jokaiselle tuttu, vaikka emme olisi häntä koskaan tavanneetkaan. Hänen miehensä on ministeri ja elinkeinoelämän vaikuttaja, ja se merkitsee myös vaimon julkisuutta: vaimosta tulee väistämättä ahnaan lehdistön päivittäistä käyttötavaraa.
Hanna Savaloja on määrätietoinen nainen, julkisuuteen ei ole tultu miehen ehdoilla. Kaiken takana on oma kyky ja vahva tahto. Takana on myös oma ura menestyvän huonekalualan yrittäjänä – ja vaikea päätös sen jättämisestä miehen ja yhteisen kodin hyväksi.
Tunnetun yrittäjänaisen tutustuminen nousevaan poliitikkoon, suhteen syveneminen ja avioliitto, kohutut ulkomaanmatkat, yksityiselämän riepottelu julkisuudessa, oikullinen vaalimenestys – kaikki se on Hanna Savalojan elämää ja tämän romaanin aineksia. Niistä Pirjo Tuomine on koonnut henkilökuvan, joka valaisee julkisuusmyllyn taustoja ja antaa ihmiselle äänen roolinsa takana. Toimittamastaan aineistosta Pirjo Tuominen on rakentanut romaanin, jonka kirpeä sävy ja vetävä juonenkuljetus houkuttavat lukemaan.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

244

Kustantaja

Muu tekijä