Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Eläinten rauhanliike

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Eläinten rauhanliike sisältää 21 kirjettä George Orwellille, ”Sokeritoppavuorelle jonne Jonesin Mooses-korppi väitti kaikkien eläinten pääsevän kuoleman jälkeen”.
Järvien tasavalta on pieni läiskä maailmankartalla. Sen toisella puolen on mahtava KTPT eli Kaikkien Tasavaltalaisimpien Puusikojen Tasavalta, toisella taas Svenssonia eli pullahiirten kuningaskunta.
Järvien tasavallassa elelee monenmoista väkeä, piisameita, myyriä, Vanha Kirjastorotta ja muita rottia, rastaita, kaikenlaisia poliittisia eläimiä. Ja Myyrätohtori h. c. joka oli pitkään ollut mukana rauhaliikkeessä ja aikoi kirjoittaa siitä ”ainakin utopian, eräänlaisen väärän utopian, joka ei ole tullut utopistien mieleenkään”. Tasavaltaa oli kauan johtanut T.S. Mäyrä, jonka jälkeen valtaan oli astunut Kaljupää Saukko. Varsinkin hän oli perso rauhalle ja sitä myöten kaikki muutkin. Syntyy eläinten rauhanliike, ja siitä seuraa monenlaista…
Eläinten rauhanliike on satiiri pienen Järvien tasavallan rauhantahdon todellisesta luonteesta, pureva ja hauska romaani. Läheltä nähty.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

kirjeitä George Orwellille Sokeritoppavuorelle jonne Jonesin Mooses-korppi väitti kaikkien eläinten pääsevän kuoleman jälkeen

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

182

Kustantaja