Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Matka Mundakaan

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kaiken alussa on valhe, kaiken paikkana ranta.
Piikkipensaan alla kyyhöttää mies, ammatiltaan näyttelijä, pakoillen etsijöitä. Hän jättää taakseen kaiken, entisen elämänsä joka ei enää ollut hänen. Hän lähtee pois, tavoittamaan meren rantaan heittämän pullopostin lähettäjää. Ajamaan takaa aaltoa.
Kääntyessään hän näkee itsensä, sen toisen, sen jolla oli jotakin menetettävää ja joka hän ei enää halunnut olla, kääntyvän kohti kotia.
Kaksi vuotta myöhemmin ollaan taas rannalla, piikkipensaan alla. Näyttelijä saa esitettäväkseen elämänsä roolin, oman itsensä hetkellä jolloin hänen elämänsä murtui. Mahdollisuuden jonka hän jätti käyttämättä mutta jonka jälkeen mikään ei palannut ennalleen.
Nyt hän ei luovuta. Hän lähtee taka-ajoon, ottamaan kiinni tuon toisen, joka tarttui mahdollisuuteen ja lähti. Toisen jonka lähtö myrkytti hänen elämänsä.
Surffareiden antaman vihjeen perusteella hän suuntaa kohti Mundakan kalastajakylää Baskimaassa. Siellä luonnon muovaaman, louhikkoisen sataman edustalla murtuu yksi maailman kuuluisimmista aalloista. Hyvin vaikea aalto.

Matka Mundakaan on tarina valheesta, haaveista, halusta ja ennen kaikkea muutoksesta. Se on sumeilemattoman romanttinen, yhtaikaa lyyrinen ja groteski vaellusromaani miehestä, joka oppii surffaamaan ja rakastamaan.
(takakansiteksti)

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

332

Kustantaja

Kieli