Eurooppa, Odysseia D-junassa

Tyyppi

runokokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Mattijuhani Koposen (s. 1941) runokirja "Eurooppa, Odysseia D-junassa" on ajalta, jolloin Eurooppa oli murroksessa, maailma kaaoksessa ja Harmageddonin uhka leijui kaiken yllä.

Kirjan on kuvittanut piirtäjä Pekko Urho; groteski kuvitus antaa kaksiosaiselle runoelmalle omaleimaisen, jäljittelemättömän ilmeen ja merkityksen.

Ensimmäinen osa puhuu henkilökohtaisesta: miten selviytyä torjutusta rakkaudesta? Miten selviytyä vihan ja koston laista - Hammurabista?

Henkilökohtaista tilaansa selvittävä runoilija joutuu pitkälle matkalle, joka avaa hänen silmänsä: hän seisoo keskellä Eurooppaa, D-junan takasillalla. Hänen tajuntansa lävitse virtaa historiaa raamatun ajoista nykypäiviin.

Miten myöhempien aikojen näkijä kokee tehtävänsä, ihmisen tehtävän kaiken keskellä, yksin? Mikä on runoilijan pelastussanoma, ja onko sitä?

Mattijuhani Koponen on paitsi runoilija, poikkitaiteellinen nero, joka viimeksi ilmaisi itseään Moskovassa munkkiperformanssilla. Runoilija on myös säveltänyt tekstejään; hänen ääntään kuullaan piakkoin ilmestyvällä CD:llä.

(Takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

runoja

Ilmestymisaika

Sivumäärä

44

Kuvittaja