Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Munkinkirkon noita

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Munkinkirkon noita on historiallinen romaani 1600-luvun Suomesta, tarina Kylän erehtyväisistä ihmisistä, jotka pappinsa voimallisia kieltoja uhmaten etsivät apua taikuudesta. On ollut näet useita katovuosia, leipäviljan sijasta ovat kasvaneet vain verorästit. Kun joukko kyläläisiä löytää Klemetintyttären munkinkirkosta, hänet leimataan oikopäätä noidaksi, ja mustunut rengas tytön käsivarressa kasvaa väkeväksi taikakaluksi. Onhan pappi sanonut, ettei kukaan kristitty saa mennä auringonlaskun jälkeen munkinkirkkoon, koska Paholainen ja riettaat munkinhenget pitävät paikkaa vallassaan.
Kyläläiset näkevät toiveunia onnesta, jonka noita pystyy heille taikomaan, mutta samanaikaisesti pelko noituuden pimeistä puolista kauhistuttaa heitä. Niinpä Sipi Tyninpoika lähtee kirkolle antamaan noitaa ilmi. Käräjillä rahvas todistaa vilpittömässä taikauskossaan niin vakuuttavasti, että tuomari ja lautamiehet tuntevat kylmän kauhun selkäpiissään. Mutta tarina jatkuu- ja noidanrengas kiertää.
(takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
historiallinen romaani
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
307, [1]
Kustantaja