Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tuuli kääntyy

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Olli Stephanyn romaani Helsingissä pilvisyys lisääntyy sijoittuu vuoteen 1952. Ivan, KGB:n noviisi, peiteammatiltaaan sveitsiläinen toimittaja, liikkuu olympialaisiin valmistautuvassa kesäisessä Helsingissä.

Häntä perehdytetään autoajeluilla kaupunkiin. Hän pyöräilee, kuljeskelee, käy seuraamassa jalkapallo-ottelua. Hän hakeutuu keskusteluihin ihmisten kanssa, törmää yhdysvaltalaisiin kollegoihinsa. Hän myös juopottelee, hurvittelee ja menettää pikkuhiljaa mallikkaan neuvostokansalaisen habitustaan. Ivan ei oikein tiedä, mitä hänelle on tapahtumassa, mikä häntä vaivaa. Hän hoitaa joten kuten tehtävänsä, raportoi Westendissä sijaitsevan katolisen lastenleirin ja sen ohjaajien toiminnasta, erityisesti italialaisen papin kirjeenvaihdosta.

Leirin elämän ja sen toimintojen kuvaus on erinomaisen elävää. Tekijä on voinut hyödyntää kuvauksessa omia leirimuistojaan.

Helsingissä pilvisyys lisääntyy on uudistettu laitos romaanista Tuuli kääntyy, joka ilmestyi vuonna 1996.
(Helsingissä pilvisyys lisääntyy)
Olli Stephanyn romaani Tuuli kääntyy sijoittuu vuoteen 1952. Ivan, peiteammatiltaan sveitsiläinen toimittaja, liikkuu olympialaisiin valmistautuvassa kesäisessä Helsingissä. Hän vaeltelee, pyöräilee, käy seuraamassa olympialaisten jalkapallo- ym. otteluita, hakeutuu keskusteluihin ihmisten kanssa, törmää siellä täällä yhdysvaltalaisiin kollegoihinsa, myös juopottelee ja menettää pikkuhiljaa mallikkaan neuvostokansalaisen habitustaan. Ivan ei oikein tietä, mitä hänelle tapahtuu, mikä häntä vaivaa. Hänen tehtävänään on raportoida Westendissä toimivan katolisen lastenleirin ja sen kansainvälisten ohjaajien toiminnasta, erityisesti italialaisen papin kirjeenvaihdosta.
Leirin elämän ja toimintojen kuvaus on erinomaisen elävää, tekijä on voinut hyödyntää kuvauksessa omia lapsuudenmuistojaan. Huumori seuraa hauskalla ja rennolla tavalla Ivanin edesottamuksia.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

175

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Uudistettu laitos teoksesta Tuuli kääntyy / Olli Stephany

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

110

Kustantaja

Kieli