Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Oravanpyörä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Nuoren vastavalmistuneen metsäinsinöörin edesottamuksia elämässä ja ihmissuhteissa ja kypsymistä kohti aitoja tunteita ja pysyvää rakkautta.
(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Alkukieli

Tekstinäyte

Raimo asettautuu olohuonen sohvalle, mutta ei tee siihen vielä vuodetta itselleen, vaan istuu ajatuksissaan katsomaan takassa viipyvää, viimeisiään leiskahtelevaa tulta.
Vähän myöhemmin, hiljaisuuden hairiintymättä, äänettömyyden rikkoontumatta, ilmestyy portaiden yläpäähän nuori nainen ja pysähtyy katsomaan alhaalla olohuoneessa avautuvaa näkymää.
Iltayö on jo menossa. Takassa nuolevat viimeiset keltaiset liekit onkalomaiseen asetelmaan vajonneita hehkuvia kekäleitä. Huoneen sisustus on puhdaspintaista honkaa ja huonekaluissa raitaista leppää hiottuna ja lakattuna. Selin katsojaan takan edessä puolilepäävässä asennossa Rami nojaa käteensä, tuijottaen mietteissään punakeltaisen tulen kevyttä leikittelyä.
"Tämän etelän lomamatkansa parina viimeisenä päivänä Raimo tapaa itsensä enemmän yksin pohtimassa asioitaan. Aivan kuin tahtoisi jo paeta täältä epätodellisuudesta takaisin tuttuun, todelliseen ja turvalliseen maailmaan. Lumiseen, kylmään, mutta kotoiseen, todelliseen.
Itseasiassa hän ei tunne olevansa tippaakaan huolissaan työasioistaan. Tietysti siellä Suomessa työasiat ovat kunnossa, sehän on selvä. Toimiston on hoitanut pätevä Laila. Ei epäilystäkään etteikö kaikki olisi kunnossa! Savotalla, no, hän ehti jo kokea ja todeta, että sillä suoritushenkilöstöllä ja niillä kahdella esimiehellä se käynnistynyt suuri työmaa tulee onnistumaan."
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

294

Kustantaja

Kieli