Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Maan päällä kuin taivaissa

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kun Maan päällä kuin taivaissa (This Side of Paradise) vuonna 1920 ilmestyi, se lennätti nuoren tekijänsä suoraan maineeseen. F. Scott Fitzgeraldista tuli hetkessä uuden, röyhkeämmän, sittemmin myös kadotetuksi sanotun sukupolven tulkki.
Tämä ikinuori esikoisromaani on täynnä nuoruudenuskoa, rakkauden läikettä, surumielisyyden, ironian ja elämänharhojen vaihtuvia kuvia. Se on tarina nuoren Amory Blainen etsinnästä ja kasvusta. Isabelle, Clara, Rosalind, Eleanor – siinä etappeja parin koulun ohella Amoryn matkalla tuhannen vaiheen kautta kohti itsetuntemusta. Amory Blainessa Fitzgerald rakentaa – paitsi omakuvaa nuoruuden vuosilta – myös ajatonta kuvaa nuoren ihmisen kivuista ja toiveista. Maan päällä kuin taivaissa on hämmentävä yhdistelmä pinnallista komediaa ja sosiaalista satiiria, se on amerikkalaisten oma ”suuri illusioni”, kirja suuresta levottomuudesta ja samalla valloittava lukuromaani.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
259
Kustantaja
Kääntäjä