Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Luonnollinen ravinto

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Romaanin päähenkilö on kansanedustaja, joka joutuu todistamaan mystisen naisjärjestön surrealistista näytelmää. Kansanedustajan on arvioitava uudelleen suhteensa omaan mieheyteensä sekä naisiin.
Rakkaus, halu ja syöminen moniselitteisinä synonyymeinä, kannibalismiteema huipentuu. Sekä rakkaus että uhrautuminen arvotetaan kyseenalaisiksi.
(Sanojen aika)
”Suokaa anteeksi, hyvä kansaedustaja, jos puhun suoraan, mutta vaimonne ajatteli lihaa…Hän ajatteli vain lihaa, hän ajatteli että te, hänen miehensä, olette vain lihaa, ei muuta.”
Annika Idströmin viides romaani on terävä analyysi rakkaudesta, rakkauden mahdollisuudesta. Perustuuko se virheeseen, harhakuvitelmaan siitä että himon voi tyydyttää?
Luonnollinen ravinto on itseään syövän ajan ruumiinavaus. Se on ekologinen kommentti ja surrealistinen palanen todellisuutta. Se on groteskin huumorin sävyttämä kolmiodraama, jonka osapuolina ovat mies, nainen ja liha.
Polttopisteessä on kansanedustaja, joka kesälomansa aattona poikkeaa ravintolaan. Hänen pöytäänsä istuutuu nuori nainen. Nainen on ajautunut umpikujaan opinnäytettä tehdessään, ehkä kansanedustaja voisi auttaa häntä?
Kansanedustaja valpastuu, viettelijä herää. Mutta ilta ei etene hänen toiveidensa mukaan. Alkaa merkillinen liuku hämärään, rakkauden ja vietin syvyyksiin.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Tekstinäyte

Hyvä, viisas ja alati luotettava sihteerini, työtoverini, ystäväni ja oikea käteni, sinä joka tunteja laskematta olet ollut apunani monissa kiperissä tilanteissa, etkä vain työhön liittyvissä vaan muissakin, kaikenlaisissa, niissä jotka kuuluvat yksityiselämääni ja ennen kaikkea niissä, olet muistanut asioita joita minun on ollut vaikea muistaa kuten vaimoni tai jonkun tärkeän työtoverin syntymäpäiviä, ja jouluna olet aina muistanut minua pienellä lahjalla, aina erilaisella ja huolellisesti valitulla, josta turha sanoakaan kuinka se on mieltäni lämmittänyt, kun minä en ole kyennyt parempaan kuin yhteen vaivaiseen hyasinttiin. Ja aina olet muistuttanut minua tapaamisista joista en ole itse osannut pitää lukua: hammaslääkäreistä, partureista, auton katsastuksista, vähemmän tärkeistä ja tärkeistäkin vastaanotoista, lounaasta ja päivällisistä, mutta mikä merkittävintä ja niistä olen sinulle eniten kiitollinen, on se että olet suurpiirteisyydessäsi ja avarakatseisuudessasi - ikinaisellisuudessasi - käsittänyt että minun asemassani oleva henkilö saattaa joskus joutua tilanteisiin, joiden seurauksia hän ei aina hallitse, ja että häntä alkavat vaivata kaikenlaiset ihmiset vaikka heidän pitäisi vähemmästäkin ymmärtää, että heidän seuraansa ei kaivata, jolloin olet hienotunteisesti mutta määrätietoisesti käännyttänyt heidät pois turvautuen jopa pieniin valheisiin, etkä koskaan, et koskaan ole moralisoinut taikka tuominnut tekojani, vaan olet ikään kuin suunnannut katseesi muualle, poispäin, päättäen hyväksyä sen että esimiehesi on kaikkea muuta kuin täydellinen ihminen. Sen takia haluan ilmaista sinulle kiitollisuuteni, mutta en suinkaan varauksetonta. Saumaton yhteistyömme, alati rakastettava sihteerini, on merkinnyt sitä että jotain minulle kuuluvaa on alkanut kuulua sinulle, niin että sinusta on tullut osa minua aivan kuten minusta on tullut osa vaimoani jo ennen kuin hän on kajonnut minuun haarukallaan. Siksi en yhtään epäile ettetkö sinäkin voisi ilmaantua niille illallisille, jotka järjestetään. Hyvää ruokahalua!
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

179

Kustantaja