Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Konparan Venus

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tämä värikäs romaani vie lukijan viime vuosisadan Intiaan, pieneen ruhtinaskuntaan, jossa eletään jännittävien tapahtumien kautta. Konparan patoa kiirehditään valmiiksi ennen sadekauden alkua, kun Foster, rakennusurakoitsija, löytää työmaalta osan ikivanhaa veistosta, Venuksen jalan. Miten se oli joutunut juuri siihen paikkaan, ja mistä syystä Foster niin innokkaasti yritti löytää koko veistoksen? Mr. Smith tiesi, ja hänellä oli omat syynsä jouduttaa kaivauksia, mutta nämä syyt vaikuttivat pikemminkin mystisiltä kuin asiallisilta. Vai vaistosiko hän merkillisen siteen, joka liitti kauniin tanssijattaren Rukminin tähän kaksituhatta vuotta vanhaan kivijumalattareen? Rukminin rakastaja Mohah, ruhtinaskunnan vallanperijä, pelkäsi, että kastiero ainaiseksi estäisi heidän avioliittonsa, ja englantilainen hallintovirkamies Mr. Kendrick piti Rukminia uhkana omille suunnitelmilleen. Mutta Rukmini itse tunsi, että hänen kohtalonsa oli erottamattomasti yhteydessä Venukseen. Ja samanaikaisesti Barbara Kendrick joutui epätoivoissaan uuteen, ratkaisevaan elämänvaiheeseen.
Kun Venuksen etsintä jatkuu, mukaan tulee uusia tekijöitä. Konparan kylän asukkaille on tärkeätä, että kaivaukset lopetetaan; kun seudulle ilmestyy kaksi ihmissyöjätiikeriä ja Rukmini katoaa, tapahtumat saavuttavat dramaattisen huippunsa.
”Konparan Venus” osoittaa jälleen John Mastersin harvinaisen kyvyn kertoa tarina tavalla, joka vangitsee lukijan mielenkiinnon. – Uusi, loistava romaani mestarikertojan kynästä!
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Tarkka aika

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Alanimeke

romaani

Ilmestymisaika

Sivumäärä

312

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä