Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Silkkiuikku

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
13-vuotias Sara tuntee itsensä yksinäiseksi ja tarpeettomaksi. Rikkinäisestä kodista hän joutuu nuorisokodin kautta sijaiskotini Sammalnimeen, Leenan ja Artun luo kesäksi. Aluksi sijaisvanhempien lämmin turvallisuus ahdistaa, ja Sara kokee itsensä ulkopuoliseksi, hennoksi silkkiuikuksi. Paras ystävä Antti on kaukana, kesäkaveri Kristiina tuntuu etäiseltä, äidille on vaikea kirjoittaa. Kunnes lopulta hennon elämän palaset alkavat loksahdella paikoilleen: Sara tajuaa Leenan ja Artun vilpittömän rakkauden ja loppukesästä sisään astuu eräs, joka sanoo: ”Elämää, hemmetti soikoon, ei voi panna piirongin päälle koristeeksi. Sitä on koko ajan puristettava rintaa vasten ja tanssittava sen kanssa pyörryksiin asti.”
Sinikka Laine kirjoittaa kipeästä, mutta välttämättömästä kasvamisesta. Jokaisen on kasvettava omaan mittaansa ja otettava elämänsä savi muotoiltavaksi. Silkkiuikku on herkkä ja voimakas kertomus murrosikäisestä Sarasta, hänen ratkaisevasta kesästään.
(takakansitekstistä)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
182
Kustantaja