Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Venetsia

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Tammikuussa 1996 tuli tuhosi Fenicen, Venetsian historiallisen oopperatalon, joka oli melkein ehditty restauroida ennen paloa. Huhujen mukaan kyseessä saattoi olla tuhopoltto.
Kolme päivää myöhemmin John Berendt tuli Venetsiaan. Hän ryhtyi tutkimaan tapausta ja seuraamaan Fenicen korjaustöitä. Omalaatuisen kaupungin vähintään yhtä omalaatuisia ihmisiä haastattelemalla hän rakentaa muotokuvaa Venetsiasta, naamioiden ja juonittelujen kaupungista. Samalla alkaa hahmottua totuus tulipalosta.
Historiallisen kaupungin lumoavan kauniin julkisivun takana rehottavat skandaalit ja korruptio, ja maineikkaana journalistina Berendt on mestari kaivamaan ne esiin. Hänelle avautuvat ovet ja ihmiset, jotka muuten sulkeutuvat julkisuudelta. Mukana on myös koko joukko tavallisia ihmisiä – tai eivät hekään aivan tavallisia ole. Lisäväriä tuovat kaupungin kuuluisuuksista kerrotut tarinat: Ezra Pound, Henry James, Peggy Guggenheim...

Berendtin ensimmäinen kirja, Savannahin pikkukaupungin tapahtumia paljastava Keskiyö hyvän ja pahan puutarhassa (WSOY 1997), oli myyntimenestys kautta maailman ja yli neljän vuoden ajan The New York Timesin bestseller -listalla. Venetsia – pudonneiden enkelten kaupunki on kirjoitettu samalla juonikkaalla otteella.
John Berendt on journalisti ja työskenteli aikaisemmin New York -aikakauslehden toimittajana. Hänen ensimmäinen kirjansa, Keskiyö hyvän ja pahan puutarhassa, oli kansainvälinen bestseller ja Pulitzer-palkinnon finalistiehdokas 1995. John Berendt asuu New Yorkissa.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Alanimeke

pudonneiden enkelten kaupunki

Ilmestymisaika

Sivumäärä

442

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

335

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä