Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Näkemiin, pikku naiset

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Chileläinen Marcela Serrano on kirjoittanut aikuisten version Louisa May Alcottin kuuluisasta tyttökirjaklassikosta Pikku naisia.

Eteläamerikkalaisella temperamentilla ja paikallisvärillä maustettu kirja kertoo neljän serkuksen, Nievesin, Adan, Luzin ja Lolan tarinan. Tapahtumat käynnistyvät Santiagossa vuonna 2002, kun tytöt ovat aikuisina, pitkän eron jälkeen palaamassa lapsuutensa maisemiin osallistuakseen vanhan palvelijan, Panchan, hautajaisiin.

Chilen myrskyisä lähihistoria on erottanut monia ihmisiä ja muokannut kohtaloita. Naiset ovat eläneet tahoillaan hyvin erilaisen elämän; Nieves on tyytymätön perheelleen omistautunut kotirouva joka haaveilee rikosetsivän työstä, Ada on maailmaa kolunnut seikkailija, jonka elämää traagiset tapahtumat ovat leimanneet, ja Lola on varakas uraohjus. Luz on mukana vain muiden muistoissa, sillä hän on kuollut vuosia aiemmin Ugandassa toimiessaan avustusjärjestön lääkärinä. Kohtaaminen paljastaa yllättäviä tietoja serkusten lapsuudesta – käy ilmi, että ilman kohtalokasta valhetta heidän elämänsä olisi saattanut kääntyä aivan toisenlaisille urille.

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

272

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä