Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Huutavan ääni korvessa

Tyyppi
näytelmät
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
"Tää viha, se on ainoa mitä mulla on enää jäljellä."

Huutavavan ääni korvessa marssittaa näyttämölle vainajia, pakolaisia, saarnaajia, agitaattoreita, syntisiä ja juoppoja. He puhuvat suoraan yleisölle tästä ajasta, rahasta, syrjäytymisestä ja yksinäisyydestä. He käyttävät välillä Kiannon Punaisen viivan vahvaa kieltä, välillä saarnaavat Laestadiuksen sanoin helvetintulesta.

Huutavan ääni korvessa hyödyntää teatterillisia keinoja kuvatessaan aikaa ja maailmaa, joka vieraannuttaa ihmisen elintärkeistä asioista. Puhe virtaa sillä uhkean voimakkaalla poljennolla, josta Smedsin draamat tunnetaan. Saamme katsoa suoraan suomalaisen ihmisen ahdistukseen ja vihaan, tuntoihin joihin aatteet voivat vain vaisusti vastata.

Kristian Smeds on nuoren polven teatterintekijöistä vahvimpia ja omaleimaisimpia. Hänen kirjoittamansa ja ohjaamansa näyteömät uivat syvällä suomalaisen sielun pohjavirroissa ja heijastavat yhteiskuntaa sen ympärillä.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
näytelmä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
67
Kustantaja
Kieli
Sarjamerkintä