Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Miehen tuoksu

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kaikki alkaa laivaseminaarista, jossa turkulaismuseon tutkijoihin yritetään iskostaa asiakaslähtöistä ajattelua. Museon kävijämäärät pitää saada kasvuun ja sitä kautta määrärahat nousuun! Museon nuoriin tutkijoihin kuuluva Helmi kapinoi turhaan, kun kollegat keksivät mielestään myyvän teeman uudelle näyttelylle: erotiikka! mies seksuaaliobjektina! Näyttelyn nimeksi tulee Miehen tuoksu, ja menestystä pidetään taattuna.

Miehen tuoksu kertoo ironisen hauskan tarinan Helmistä, jolla riittää työpaineita ja perheongelmia. Tärkeässä roolissa ovat mm. keskiaikainen kirkkotaide, vuotavat vesijohdot ja tietysti miesten tuoksut. Eronneet vanhemmat ja äärimmäisen originellit sukulaistädit tuovat myös pulmia, mutta työtovereiden värittömänä pitämä Helmi on oikeastaan melkoisen neuvokas nuori nainen, ja luvassa on onnellinen loppu.

Kirsti Ellilä luonnehtii itseään vakavamieliseksi henkilöksi, joka päivät pitkät pohtii elämän tarkoitusta ja ihmisen kosmista matkaa. Syystä tai toisesta hänen tapansa kuvata maailman menoa on kuitenkin humoristin: hänellä on loistava kyky nähdä arjen hymyilyttävä puoli ja kirjoittaa siitä viihdyttävällä tavalla.
(Karisto)

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

267

Kustantaja

Kieli