Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kersantin kuolema

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Etevänä dekkarintekijänä tunnetun kirjailijan ensimmäinen romaani on näännyttävän maastomarssin puitteisiin sijoitettu kuvaus Suomen armeijasta ja asevelvollisuusajasta.
Marraskuun lopulla järjestetään varuskunnassa maastomarssi. Kolme päivää rämmitään täyspakkaukset selässä hankalassa maastossa, sataa tihuuttaa vettä ja räntää, miehet eivät saa syödä, ei nukkua kunnolla. Heidän henkinen ja ruumiillinen kestokykynsä jännitetään äärimmilleen.
Myös syksyllä saapuneet uudet alokkaat osallistuvat kilpailuun, heidän joukossaan kersantti Karkulaisen joukkue. Sekalainen kokoelma miehiä, joiden lähes ainoana yhdyssiteenä ovat armeijanharmaat ja saman tuvan jäsenyys. Sovitteleva kansakoulunopettaja Pappa; laiskanpulska pehmeänoloinen kukkakauppias Koistinen; ikuinen suunsoittaja Kumpulainen, suomenopiskelija; niuhottava pinko Leppänen; äkkipikainen yhä synkentyvä Laine, metsäkoneurakoitsija; alikersantti Ilvonen, jonka leppoisaa ryhmänjohtajuutta ei oteta oikein todesta; Matti Kortelainen, aristeleva syrjästäkatsoja, jonka silmin osa tapahtumista nähdään. Nuori Karkulainen on karski sotilas, räyhäävä, ivallinen ja suunnattoman kunnianhimoinen. Hän on päättänyt viedä joukkonsa voittoon hinnalla millä hyvänsä. Hinta osoittautuu arvaamattoman korkeaksi.
(takakansiteksti)

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

201

Kustantaja