Nuori kaarti

Tyyppi

näytelmät
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus


Esa Kirkkopellon 1990-luvun teatteri
Yksissä kansissa Esa Kirkkopellon 1990-luvulla toteuttamien näyttämöteosten käsikirjoitukset sekä niihin liittyvät artikkelit ja julkilausumat.

Pontikkatehdas, Mahnovitsina, Yrjö Kallisen valaistuminen ja Kostamus-sinfonia ovat kukin merkittäviä teatteritaiteen uudistajia. Ne kertovat lähihistoriamme vähemmän tunnetuista episodeista ulottuen Neuvosto-Venäjän kapinaliikkeistä YYA-Suomen viimeisiin voimannäyttöihin. Pääosassa ovat eritoten häviäjät - kansat, toisinajattelijat, vastarintamiehet ja -naiset, luonto, eläimet - joiden ääni jää kuitenkin kuin jälkikaikuna soimaan sen jälkeen kun paraatien ja väkivallan melske on hiljennyt.

Nämä näytelmät täynnä uhmaa, anarkiaa, yhteishenkeä ja tragiikkaa kaivavat esiin toisenlaisen perinnön, josta löytyy voimaa ja innoitusta myös uuden vuosituhannen taistoihin.

Esa Kirkkopelto on kirjoittanut kirjaan 1990-luvun teatterikenttää ja -kysymyksiä tarkastelevan esipuheen. Kirja myös kertoo näytelmien teko- ja harjoitteluprosesseista työpäiväkirjanottein. Lisäksi siinä on hieno kuvitus näytelmäjulisteineen ja esityskuvineen.
(Like)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

Esa Kirkkopellon 1990-luvun teatteri

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

295

Kustantaja

Sarjamerkintä