Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Nuori kaarti

Tyyppi
näytelmät
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus

Esa Kirkkopellon 1990-luvun teatteri
Yksissä kansissa Esa Kirkkopellon 1990-luvulla toteuttamien näyttämöteosten käsikirjoitukset sekä niihin liittyvät artikkelit ja julkilausumat.

Pontikkatehdas, Mahnovitsina, Yrjö Kallisen valaistuminen ja Kostamus-sinfonia ovat kukin merkittäviä teatteritaiteen uudistajia. Ne kertovat lähihistoriamme vähemmän tunnetuista episodeista ulottuen Neuvosto-Venäjän kapinaliikkeistä YYA-Suomen viimeisiin voimannäyttöihin. Pääosassa ovat eritoten häviäjät - kansat, toisinajattelijat, vastarintamiehet ja -naiset, luonto, eläimet - joiden ääni jää kuitenkin kuin jälkikaikuna soimaan sen jälkeen kun paraatien ja väkivallan melske on hiljennyt.

Nämä näytelmät täynnä uhmaa, anarkiaa, yhteishenkeä ja tragiikkaa kaivavat esiin toisenlaisen perinnön, josta löytyy voimaa ja innoitusta myös uuden vuosituhannen taistoihin.

Esa Kirkkopelto on kirjoittanut kirjaan 1990-luvun teatterikenttää ja -kysymyksiä tarkastelevan esipuheen. Kirja myös kertoo näytelmien teko- ja harjoitteluprosesseista työpäiväkirjanottein. Lisäksi siinä on hieno kuvitus näytelmäjulisteineen ja esityskuvineen.
(Like)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
Esa Kirkkopellon 1990-luvun teatteri
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
295
Kustantaja
Sarjamerkintä