Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Musta surma

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

On uuden vuoden aatto. Sääennuste on luvannut kiihtyvää lounaistuulta. Säiliöalus Petros Jupiter on matkalla Walesin rannikolla Englannin lounaiskärjessä. Aamulla se ajaa karille. Loppiaisena ensimmäiset öljyn saastuttamat linnut ilmestyvät Trevor Rodinin ja hänen vaimonsa Karenin mökin rantaan. He ovat nähneet kaiken ennenkin.

Trevorille ja Karenille Petros Jupiter on viimeinen pisara.

Karen ryhtyy epätoivoiseen tekoon: hän menee yksin uppoavaan tankkeriin räjäyttämään öljyä. Ja räjäyttää itsensä Petros Jupiterin mukana mereen joka kätkee lopullisesti tankkerin salaisuuden. Sillä eikö karilleajo ollut sabotaasia?

Miksi muuten aluksen kreikkalainen konemestari Speridion katoaisi jäljettömiin? Epätoivoinen, kaikkensa menettänyt Trevor päättää kostaa vaimonsa kuoleman.

Niin Trevor Rodin palaa jälleen Persianlahdelle, juonittelujen kuumaan kurimukseen, ja salaperäisellä laivalla jonka sijainti, määränpää, tehtävä ja omistaja halutaan pitää salassa hän kohtaa metsästettävänsä. Mutta lopulta Trevor huomaa olevansa itse takaa-ajettu. Petros Jupiterin, Karenin ja Speridionin salaisuus näyttää kytkeytyvän kahteen kadonneeseen tankkeriin.

Hammond Innes ei tälläkään kertaa petä lukijansa. Jännitys ja vauhti tiivistyvät loppua kohti kunnes petos ja merirosvous paljastuvat. Rohkeat päättäväiset miehet, voimakastahtoiset naiset ja armoton meri tekevät Mustasta surmasta jälleen kunnon seikkailuja kaipaavan toivekirjan.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasanayhdistelmät

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

332

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

345

Kääntäjä