Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pyynikin rinteessä

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kalle Päätalon opiskelu Pyynikin rinteessä, Tampereen teknillisen koulun huoneenrakennuksen opintosuunnalla, keskeytyy heti alkuunsa. useimmille opiskelijatovereille ja kaikille opettajille vielä nimeltä tuntemattomaksi jäänyt leveäselkäinen mies häipyy kotiselkosiinsa. Toinen maailmansota, saksalaisten Pohjois-Suomeen rakentama kenttärata vaatii vielä yhden, tämän romaanisarjan lukijoille läheiseksi tulleen uhrin. Hautajaisten ja muitten välttämättömyyksien jälkeen Kalle palaa Tampereelle ja aloitta epätoivoisen takaa-ajon opiskelussa, mielen pohjalla huoli kasvinkodista ja sinne jääneistä omaisista.

Jos ihmiselle on annettu osansa kannettavaksi, ei Kalle Päätalo ole siinä jaossa saanut kevyttä ruumenpussia selkäänsä. Romaani kattaa kaksi vuotta raskasta elämän matkaa voittoineen ja pettymyksineen, suruineen ja iloineen. Kirjailijan luoma rikas henkilögalleria, joka Iijoki-sarjan mitalta alkaa muistuttaa jo Kiinan keisarin haudasta esiin kaivettua saviveistosten armeijaa, karttuu taas lukuisilla uusilla tyypeillä.

Pyynikin rinteessä on opiskelijaelämän kuvaus Kalle Päätalon tapaan. Koulun lenkille ovat istuneet aikamiehet; he jotka kantoivat vastuun maan kohtalosta sodassa, sitten pulan ja puutteet vastuksen murtaen rakensivat perustan nykyiselle hyvinvoinnillemme.
(takakansiteksti)
Päähenkilöt
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
635
Kustantaja
Kieli