Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Lääkärin kohtalo eli sairaalan no 6

Tyyppi
novellit
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Tarpeettomuus, eristyneisyys ja yksinäisyys ovat Tšehoville jotakin ihmisluontoon kuuluvaa. Ne näkyvät hahmojen keskinäisessä kommunikaatiossa tai sen puutteessa sekä heidän suhteessaan yhteiskuntaan. Nämä teemat nousevat huippuunsa kertomuksessa Lääkärin kohtalo Andrei Jefimitshistä, joka valmistui lääkäriksi vain, koska hänen lääkäri-isänsä niin halusi.
(Tiberius kirjat, 2019)
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Tekstinäyte
Sairaalan pihalla on takiaista, nokkosta ja horsmaa kasvavan tiheikön keskellä pieni rakennus. Sen katto on ruostunut, savupiippu puoleksi luhistunut, porraslaudat ovat lahot ja ruohottuneet eikä rappauksesta ole enää kuin rippeitä. Talon julkisivu on sairaalan puolella ja takaosa pellolle päin, mistä sen erottaa harmaa piikkireunainen sairaalanaita. Noilla kärki pystyssä olevilla nauloilla, aidalla ja koko rakennuksella on se erikoinen surullinen ja surkea näkö, mikä meillä on tunnusmerkillistä sairaala- ja vankilarakennuksille.
Ellette pelkää nokkosten polttoa, niin mennään sinne kapeaa polkua ja katsotaan mitä on tuon piharakennuksen sisällä. Ensimmäisestä ovesta tulemme eteiseen. Siellä on seinävierillä ja uunin ympärillä kasoittain sairaalan romua. Patjoja, vanhoja nutunriekaleita, housuja, siniraitaisia paitoja, käyttökelvottomia kenkärajoja. Kaikki rojut on sikin sokin mätetty kasoihin, sotkettu sekaisin, ne lahoavat ja haisevat tunkalta.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
96
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Alanimeke
lääkärin romaani
Ilmestymisaika
Sivumäärä
100
Kustantaja
Kääntäjä
Osana julkaisua
Ilmestymisaika
Kääntäjä
Osana julkaisua
Alkuteos
Ilmestymisaika
Kääntäjä
Osana julkaisua
Alkuteos