Eivätkä he koskaan hymyilleet

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

"Tyttö näkee pihan harmaana. Värikkäät lehdet maatuvat hänen katseestaan haparoiksi. Syksyn raskas huokailu valuu huurupisaroina ikkunalasia pitkin kukkalaudalle, josta tytön sormet nyppivät pudonneita, karvaisia lehtiä. Silmistä pudonneet pisarat valuvat avarakauluksisen paidan sisään ja saavat pienet rinnat rypistymään suolahuulillaan."

Novellista 'Suojelusenkeli'
Hanna Haurun esikoisteos on groteskin runollinen ja aistivoimaisen surrealistinen teos, jonka lyhyistä kertomuksista osa lähenee proosarunoutta. Teoksen maailma on rujo ja väkivaltainen, tapahtumat repaleisia ja ahdistavia. Kertomusten henkilöt, useimmiten naisia ja tyttöjä, liikkuvat unien ja painajaisten kaltaisten tapahtumien läpi tilanteita itse luoden tai niihin vaikuttamatta.

Haurun upeassa kielessä yhdistyvät kuulas selkeys ja omaperäiset kuvat. Hiekkalaatikolla lapsi syöttää äidilleen hiekkakakkua ja katuu ; Rakkaus asuu matkalaukussa, jonka yö siirtää seuraavalle asemalle ; Ihmisiä, jotka käyttäytyvät tavallaan ; Iltapäivä, jolloin joku katsoo puun takaa ja nauraa itsekseen ; Tapahtuu silloin kun ihminen sulkee silmänsä ; Se, minkä on tapahduttava. Kokoelman kuuden osan nimet paljastavat kirjailijan kyvyn rakentaa tarinoitaan ja käyttää kieltä yllättävästi ja uusin tavoin. Kokoelman nimi Eivätkä he koskaan hymyilleet puolestaan kiteyttää oleellisen kertomusten henkilöiden maailmasta.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)
Novellit jaettu kuuden otsikon alle: Hiekkalaatikolla lapsi syöttää äidilleen hiekkakakkua ja katuu; Rakkaus asuu matkalaukussa, jonka yö siirtää seuraavalle asemalle; Ihmisiä, jotka käyttäytyvät tavallaan; Iltapäivä, jolloin joku katsoo puun takaa ja nauraa itsekseen; Tapahtuu silloin kun ihminen sulkee silmänsä; Se, minkä on tapahduttava.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

90

Kustantaja

Kieli