Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vihkiloma

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kesällä 1943 sota on jokaisen suomalaisen arkipäivää. Ylioppilas Eila Leppänen palaa kotikauppalaansa Rovaniemelle työharjoitteluun, jota hän tarvitsee Kauppakorkeakoulun opintojaan varten. Talvisodan invalidista lipeväksi liikemieheksi edennyt Ilmari Ranta on palkannut Eilan mutta uuden naisystävänsä vaatimuksesta erottaa tämän. Itsensä ja pienen tyttärensä puolesta kamppailemaan tottunut Eila kuitenkin järjestää tarmokkaasti asiansa kuntoon ja samalla isänsä asianajotoimiston alulle.

Venäläisten vankeudesta palannut kersantti Veikko Valkama parantuu Karhumäen kenttäsairaalassa. Äänisjärven rantamilla hän tutustuu sairaanhoitaja Verna Välimäkeen. Kun Veikko pääsee toipumaan Rovaniemelle, hän kutsuu myös naisen kotiinsa käymään. Tervehtynyt Veikko palaa rintamalle mutta ei unohda Vernaa.

Kapteeni Hans Schreiberin katoaminen jäljettömiin huolestuttaa Eilaa. Huhujen mukaan Schreiber on passitettu saksalaisten kurikomppaniaan. Myöhemmin Eila kuitenkin kohtaa Hansin, joka on vain varjo entisestään.

Mauri Paasilinnan romaani Vihkiloma on jatkosodan ajasta kertovan romaanisarjan kolmas osa. Se palauttaa kotirintaman tunnot elävinä mieleen.
(Gummerus)

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

381

Kustantaja