Rock Springs

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Rock Springs sisältää kymmenen kertomusta ihan tavallisista ihmisistä, jotka yrittävät saada tolkkua elämäänsä tässä maailmassa, missä mihinkään ei oikein voi luottaa, missä mikään ei tunnu pysyvän paikallaan.
Fordin henkilöt ovat koko ajan liikkeellä, autoissa ja junissa, etsimässä jotain parempaa. He ovat usein pariskuntia, joita uhkaa välirikko tai jotka ovat vasta löytäneet toisensa epäonnituttuaan jonkun muun kanssa, tai nuoria poikia, joille odottamatta valkenee elämän julma todellisuus, jotka kasvavat nopeasti miehiksi. Näemme heidät Montana syrjäseuduilla, keskellä vehnäpreerioita, kituvissa pikkukaupungeissa, metsästysmailla tai tienvarsimotelleissa.
Seuratessamme miten kertomusten henkilöt tavoittelevat jalansijaa elämän virrassa, miten he pohtivat, ottaisiko grillikanaa tai tekisikö aviorikoksen, miten he kriisin kohdatessa panevat merkille epäolennaisia pikkuasioita, heistä tulee meille uskomattoman todellisia. Kirjailijan näkemys nykypäivän Amerikasta ja sen ihmisistä on samalla kertaa asiallinen ja hämmentävä, huumorintajuinen ja surumielinen, ja juuri sellaisena se tekee lähtemättömän vaikutuksen.
(takakansi- ja lieveteksti)

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

237

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Alanimeke

kertomuksia

Ilmestymisaika

Sivumäärä

297

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä