Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sotilaan tarina

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Videot
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Anna-Leena Härkösen tuoreus, vilkkaus, nuori intohimo ja uskomaton, pitelemätön huumori vetävät vastustamattomasti puoleensa.

Häräntappoase kertoi nuoresta rakkaudesta. Rakkaudesta kertoo myös Sotilaan tarina – rakkaudesta teatteriin. Härkönen kirjoittaa Sutista ja hänen ystävästään Tiltusta, heidän vaiheistaan ensin pikkukaupungin harrastelijateatterissa, sitten pääkaupungin teatterikoulussa, Sutin malttamattomasta innostuksesta, hänen voimakkaasta tunteestaan näyttelijätyön opettajaa kohtaan, uudessa elinympäristössä esiin tulevista ongelmista. Härkönen kirjoittaa harjoitusten ailahtelevista mielentiloista, kohti ensi-iltaa kohoavasta jännityksestä, onnistumisen hurmasta ja juovuttavasta yhteisyydentunteesta. Ja rinnan Sutin tarinan kanssa etenee hänen mielikuvitustarinansa, omalaatuisen kaunis kertomus Laakson teatterista.
Anna-Leena Härkösen romaani nuorista ihmisistä, heidän toiveistaan ja haaveistaan teatterin maailmassa, maailman teatterissa on ainutkertaisen tuore ja aistimusvoimainen.
(takakansiteksti)
Suti ja Tiltu ystävineen ovat mukana pikkukaupungin harrastajateatterissa. He pääsevät opiskelemaan pääkaupungin teatterikouluun. Rinnan nuorten naisten vaiheitten kanssa kulkee kaunis allegorinen kertomus Laakson teatterista.
(Leena Rantamäki/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
285
Ilmestymisaika
Sivumäärä
253
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Videot
Elävän arkiston upotuskoodi