Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sotilaan tarina

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Videot

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Anna-Leena Härkösen tuoreus, vilkkaus, nuori intohimo ja uskomaton, pitelemätön huumori vetävät vastustamattomasti puoleensa.

Häräntappoase kertoi nuoresta rakkaudesta. Rakkaudesta kertoo myös Sotilaan tarina – rakkaudesta teatteriin. Härkönen kirjoittaa Sutista ja hänen ystävästään Tiltusta, heidän vaiheistaan ensin pikkukaupungin harrastelijateatterissa, sitten pääkaupungin teatterikoulussa, Sutin malttamattomasta innostuksesta, hänen voimakkaasta tunteestaan näyttelijätyön opettajaa kohtaan, uudessa elinympäristössä esiin tulevista ongelmista. Härkönen kirjoittaa harjoitusten ailahtelevista mielentiloista, kohti ensi-iltaa kohoavasta jännityksestä, onnistumisen hurmasta ja juovuttavasta yhteisyydentunteesta. Ja rinnan Sutin tarinan kanssa etenee hänen mielikuvitustarinansa, omalaatuisen kaunis kertomus Laakson teatterista.
Anna-Leena Härkösen romaani nuorista ihmisistä, heidän toiveistaan ja haaveistaan teatterin maailmassa, maailman teatterissa on ainutkertaisen tuore ja aistimusvoimainen.
(takakansiteksti)
Suti ja Tiltu ystävineen ovat mukana pikkukaupungin harrastajateatterissa. He pääsevät opiskelemaan pääkaupungin teatterikouluun. Rinnan nuorten naisten vaiheitten kanssa kulkee kaunis allegorinen kertomus Laakson teatterista.
(Leena Rantamäki/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

285

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

253

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Videot

Elävän arkiston upotuskoodi