Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Taivaan ja maan väliltä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Isä ja poika asuvat sateen uittamalla nummella, syrjäseuduista syrjäisimmällä. Äiti on lähtenyt jo aikaa sitten, Cristiano on tavallinen kolmetoistavuotias, kun taas työtön, alkoholisoitunut ja väkivaltainen Rino on kaikkea muuta kuin keskiverto isä. Kuitenkin hän välittää pojastaan suuresti. Rino koettaa luotsata poikaansa paremman elämän alkuun rinnallaan kaksi ystävää, joilla ei mene juuri paremmin: omalaatuinen Quattro Formaggi ja Danilo Aprea, joka juo masennukseensa vaimon jätettyä hänet. Eräänä päivänä joukko päättää muuttaa elämänsä. Suunnitelma on yksinkertainen: pankkiautomaatin ryöstö. Yöllä sateen piiskatessa nummea ja tuulen repiessä puita mutaisena tulviva joki peittää alleen kaiken toivon. Silloin pimeydestä ilmestyy kaunis vaalea tyttö, joka muuttaa kaikkien kohtalon suunnan.
Taivaan ja maan väliltä näyttää yhtä aikaa elämän sokean julmuuden ja tragikoomisuuden. Kuitenkin romaanin rujot sankarit kajastavat outoa valoa.

Aiheet ja teemat

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Tekstinäyte

Max Marchetta avasi silmänsä uudestaan, hitaasti, kasvoillaan samanlainen ilme kuin hummerilla, joka on kohtalon oikusta päässyt takaisin akvaarioon sen jälkeen kun sitä on ensin riiputettu kiehuvaa vettä täynnä olevan jättikattilan yllä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

519

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Kustantaja

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli