Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tammien kartano

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Elävää historiaa ”Keisarin valkeasta kaupungista”, kartanoiden ja pikkukaupungin seurapiirien elämästä parisataa vuotta sitten.

Pikkuruisessa Helsingissä, kyläpahasessa, vietti Gustav Ladau palavimman nuoruutensa uskoen suuriin ihanteisiin ja ikuiseen rakkauteen. Hän oli todellinen sunnuntailapsi, onnetarten suosikki, joka palattuaan Venäjältä maanpaosta nousi kotimaassaan korkeaksi virka- ja valtiomieheksi.

Ladaun suuri unelma oli hänen maaseutukartanonsa, josta hän kuulun arkkitehti Engelin piirustusten mukaisesti suunnitteli rakentavansa seutukunnan upeimman. Tammien kartanossa varttui neidoksi Anna, vanhin Gustavin tyttäristä. Suojellusta aatelistytöstä kasvoi suuren perheen toimelias äiti ja puolison, hämeenlinnalaisen pikkuvirkamiehen, uskollinen elämänkumppani.
(takakansiteksti)
Kirjan tapahtumat sijoittuvat nykyisen Vantaan puolella sijaitsevaan Hämeenkylän kartanoon. Romaanin tapahtumat ovat sepitettä mutta puitteet ja henkilöt eli Gustav Wilhelm Ladau ja tyttärensä Anna Ladau ovat todellisia henkilöitä. Gustav Ladau oli eräs Anjalanliiton sopimuksen luojista, upseeri ja valtiomies. Teoksen tapahtumat sijoituvat vuosien 1770-1889 välille, kirjassa kuvataan kartanoiden ja seurapiirien elämää. (Satu Vähämaa/Sanojen aika)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

historiallinen romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

343

Kustantaja

Kieli