Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kaikuvien askelten aika

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Katariina Takkinen (ent. Irma Takkinen ) toimi vartijama Oulun lääninvankilan kirjastossa 1970- ja 80-luvulla. Työhönsä hän paneutui intohimoisesti. Hän hankki vankilan kirjastoon ennen kaikkea tietopuolista kirjallisuutta ja korosti "vankipojille" opiskelun merkitystä. Kirjastoalan koulutuksen hän suoritti 1979. Miesvartijoiden vastustuksesta huolimatta hän sai kaupunginkirjaston palvelut myös vankien ulottuville. Työssään Katariina kunnioitti aina vankien ihmisarvoa ja intimiteettiä. Näin hän sai vankien varauksettoman luottamuksen. Vähitellen miesvartijoidenkin vastarinta mureni Katariinan sinnikkyyden edessä. Osin tähän vaikutti johtajan arvovaltainen tuki, jonka Katariina sai kiperissä tilanteissa.

Kaikuvien askelten aika on Oulun lääninvankilan ensimmäisen miesvankien kanssa työskentelevän naisvartijan työkertomus. Kirja kuvaa uranuurtajan kivikkoista tietä. Katariina kamppailee jatkuvasti " säilyttää vai kuntouttaa" - ristiriidan kanssa, mikä on keskeinen nykyisessäkin vankeinhoitokeskustelussa. Miesvartijoiden vastarinnan lisäksi vankilan pastorin merkilliset edesottamukset järkyttivät uskovaisen Katariinan mieltä. Tapahtumat kuvataan naisen, empaattisen ja inhimillisen ihmisen näkökulmasta.

Katariina halusi kaikin tavoin tehdä asiakkaistaan yhteiskuntakelpoisia miehiä. Vankeinhoitajana hän oli aikaansa edellä. Vuonna 1998 rikollisuuden ennalta ehkäisy, yksilöllinen vankikohtelu, normaalisuus ja ihmisarvon kunnioittaminen ovat vankeinhoitolaitoksen periaateohjelman keskeisiä arvoja ja tavoiteltavia toimintatapoja.

Katariinan elämänvaiheisiin voitte tutustua lukemalla kirjat: Myllärin tyttö, Katariina, Katariinan uudet tehtävät, Katariina ja Heikki sekä Katariinan päiväkirja, jotka on julkaistu aikaisemmalla nimellä Irma Takkinen.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

187

Kustantaja

Kieli