Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Erittäin salainen

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ellroyn 50-lukua henkivä romaani kertoo lahjakkaasta nuoresta poliisista, joka menettää virkamerkkinsä sarjamurhaajaa jäljittäessään.

Vuosi 1951 – Los Angelesin poliisilaitoksen passipoliisi Frederick Underhill on kunnianhimoinen keltanokka, joka haaveilee tulevansa aikakautensa kuuluisimmaksi etsiväksi. Hän harrastaa myös paljon irtosuhteita. Nämä pakkomielteet nivoutuvat yhteen Maggie Cadwalladerin murhassa, yksinäisen naisen, jonka kanssa Underhill makasi vähän ennen tämän kuolemaa.

Sisäpiirin tietämystään hyväksi käyttäen Underhill keksii todennäköisen syyllisen ja hankkiutuu mukaan juttuun, jota johtaa Los Angelesin pelottavin ja häikäilemättömin murhatutkija: komisario Dudley Smith. Pian Underhill on osallisena Smithin johtamissa puolirikollisissa, säälimättömissä kuulusteluissa. Mutta kaipaamansa kuuluisuuden sijaan Underhill huomaakin olevansa kuilun partaalla, kun hänen koko elämänsä ja tulevaisuutensa uhkaa tuhoutua.
(Like)

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Tekstinäyte

Kahdeksannen kadun ja Oliven kulmassa. Tule sinne huomenaamulla tasan kahdeksalta. Siviilivaatteissa. Nuku pitkään ja hyvin. Muista rukoilla. Kiitä Luojaa siitä, että olet vapaa, valkoinen ja nuori ja loistava pollarilupaus. Mene nyt kotiin. John loukkaantuu, kun ei pääse mukaan juttuun, ja mun on tyynnyteltävä häntä. No niin, menehän siitä."
Nousin ja venyttelin jalkoja. Ojensin käden Dudley Smithille. "Kiitos, Dudley", sanoin. "Tämä merkitsee paljon minulle."
Smith puristi kättäni lujasti. "Mä tiedän sen, poika. Meistä tulee vielä hienoja ystäviä. Jumalan siunausta. Kun rukoilet, muista myös vanhaa Dudleyta."
"Muistan kyllä."
Smith nauroi. "Etkä muista", hän sanoi, "sä lähdet ulos ja isket itsellesi jonkun hienon vosun, näytät virkamerkkiä ja kerrot, että susta tulee seuraava poliisipäällikkö. Hah, hah, hah! Mä tunnen sut, poika. Menehän nyt ja jätä mut lepyttämään Johnia."
Kävelin autolle. Olin liikuttunut hulluudesta ja ihmeestä. Mielipuolinen ihana nauru kaikui perässäni, kun ajoin pois.

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

383

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä