Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kotisirkka

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kaunis nuori Dot ja häntä paljon vanhempi kuorma-ajuri John: miten he voisivatkaan olla onnellisia yhdessä vauvasta huolimatta? Ilkeämielinen lelukauppias Tackleton ja hänen aivan liian nuori morsiamensa May: miten sellainen liitto voisikaan olla mahdollinen? Köyhä Caleb ja hänen ihastuttava, mutta sokea tyttärensä Bertha: miten tyttö voisi päästä totuudesta perille? Dickens on luonut kuolemattomia henkilöhahmoja, joiden inhimillisistä piirteistä hän kutoo humoristisen ja samalla traagisen tapahtumien verkon. Ei myöskään kannata ylenkatsoa Boxer-koiran kaltaisia, riemukkaita eläinhahmoja, joiden toilailut synnyttävät lukijassa iloisia naurunpyrskähdyksiä. Kaiken todistajana on lieden kupeessa sirittävä sirkka, joka on todellisuudessa itse Läsnäolo.

Tässä vuonna 1845 kirjoitetussa teoksessaan Charles Dickens (1812–1870) puhuu tapansa mukaan sanaleikkien, arvoitusten ja huumorin kieltä – syvällistä ihmismielen ymmärrystä unohtamatta.
(Delfiini-kirjat, v. 2008 uusintapainoksesta)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Tekstinäyte
Kattila sen aloitti! Älkää puhuko minulle siitä, mitä rouva Peerybingle sanoi. Minä tiedän sen asian paremmin. Vaikka rouva Peerybingle panettaisi ikiajoiksi pöytäkirjoihin, etteihän voinut sanoa, kumpi niistä aloitti, niin sanon sittenkin, että alku lähti kattilasta, ja luullakseni minun pitäisi tietää. Kattila aloitti sen, mikäli nurkkaan sijoitettu pieni vahanaamainen, hollantilainen kello osoitti, täyteen viisi minuuttia ennen kuin sirkka äännähtikään.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
166
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
93
Kustantaja
Kääntäjä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
190
Kustantaja
Kääntäjä
Osana julkaisua