Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kotisirkka

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kaunis nuori Dot ja häntä paljon vanhempi kuorma-ajuri John: miten he voisivatkaan olla onnellisia yhdessä vauvasta huolimatta? Ilkeämielinen lelukauppias Tackleton ja hänen aivan liian nuori morsiamensa May: miten sellainen liitto voisikaan olla mahdollinen? Köyhä Caleb ja hänen ihastuttava, mutta sokea tyttärensä Bertha: miten tyttö voisi päästä totuudesta perille? Dickens on luonut kuolemattomia henkilöhahmoja, joiden inhimillisistä piirteistä hän kutoo humoristisen ja samalla traagisen tapahtumien verkon. Ei myöskään kannata ylenkatsoa Boxer-koiran kaltaisia, riemukkaita eläinhahmoja, joiden toilailut synnyttävät lukijassa iloisia naurunpyrskähdyksiä. Kaiken todistajana on lieden kupeessa sirittävä sirkka, joka on todellisuudessa itse Läsnäolo.

Tässä vuonna 1845 kirjoitetussa teoksessaan Charles Dickens (1812–1870) puhuu tapansa mukaan sanaleikkien, arvoitusten ja huumorin kieltä – syvällistä ihmismielen ymmärrystä unohtamatta.
(Delfiini-kirjat, v. 2008 uusintapainoksesta)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tekstinäyte

Kattila sen aloitti! Älkää puhuko minulle siitä, mitä rouva Peerybingle sanoi. Minä tiedän sen asian paremmin. Vaikka rouva Peerybingle panettaisi ikiajoiksi pöytäkirjoihin, etteihän voinut sanoa, kumpi niistä aloitti, niin sanon sittenkin, että alku lähti kattilasta, ja luullakseni minun pitäisi tietää. Kattila aloitti sen, mikäli nurkkaan sijoitettu pieni vahanaamainen, hollantilainen kello osoitti, täyteen viisi minuuttia ennen kuin sirkka äännähtikään.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

166

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

93

Kustantaja

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

190

Kustantaja

Kääntäjä

Osana julkaisua