Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Musta koira

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Koiraansa kävelyttämässä ollut Harry Dickinson löytää verisen lenkkitossun. Miksi se on jäänyt kadonnutta viisitoistavuotiasta Laura Vernonia etsiviltä poliiseilta ja poliisikoirilta huomaamatta? Mitä peiteltävää on Vernonien perheellä? Mikä aiheuttaa kyläläisten paheksunnan? Miksi iäkäs Harry ja hänen kaksi ystäväänsä ja ikätoveriansa ovat vastahakoisia auttamaan poliisia? Mitä lintuharrastaja näki?
Kysymyksiin etsitään vastauksia ja salaisuuksien verkkoa selvitetään Pohjois-Englannin Derbyshiressä keskellä Peak Districtin kansallispuistoa. Vähä vähältä valottuu henkilösuhteiden monitasoisuus ja teoille löytyy taustaa.
Poliisi joutuu kuumina kesäpäivinä yllättävän lujille. Nuori konstaapeli Ben Cooper on omaa väkeä, kaikkien tunteman "poliisi Cooperin" poika. Hän tuntee seudun ja ihmiset, mutta hänenkin aavistuksensa saattavat johtaa väärille jäljille. Kunnianhimoinen konstaapeli Diane Fry on suurkaupungin tyttöjä, mutta on saanut siirron maaseutupiiriin. Ihmiset vierastavat ja maaseudun pimeä yö tulee iholle. Ben ja Diane joutuvat selvittelemään surmaa, mutta myös omia ongelmiaan ja keskinäisiä suhteitaan.
Musta koiran jännitys tiivistyy ja loppuratkaisu pysyy salassa viimeiseen saakka. Ohessa Stephen Booth maalaa suurkaupunkialueiden puristuksessa olevasta turistien suosimasta Peak Districtistä ja sen ihmisistä elävän värikuvan.
Stephen Booth työskenteli pitkään journalistina, viimeksi Pohjois-Englannissa ilmestyvän paikallislehtiryhmän varapäätoimittajana, kunnes romaaniensa menestyksen rohkaisemana ryhtyi päätoimiseksi kirjailijaksi. Musta koira on Boothin esikoisromaani ja on saanut suuren suosion englanninkielisessä maailmassa sekä käännöksenä useissa maissa.
(Blue Moon)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

446

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

398

Kustantaja

Kieli

Ensimmäinen julkaisu

kyllä