Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pohjoinen ulottuvuus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Moskovan vallasta Brysselin pakkopaitaan

Estonia-turmasta on kulunut vasta joitain viikkoja, kun Suomi äänestää itsensä Euroopan unioniin. Lain suomin valtuuksin ovat Brysselin silkkipukuherrat yhdessä yössä kaapanneet päätäntävallan jokaista korpiloukkoa myöten, ja itäsuomalaisessa Vuomaan salopitäjässä eletään maailmanlopun tunnelmissa.
Äkkiä kylälle tulla suihkii jeesuskasvoinen, Jumalan lailla puhuva mies. Kalervo Hälvä, entinen alkoholisti ja virkaheitto pappi, haluaa pyhittää elämänsä särkyneiden ja särjettyjen lähimmäistensä hyväksi ja perustaa Oslapon autiokoululle työterapiaan tähtäävän palvelukeskuksen.
Huhut karismaattisesta ihmeparantajasta vetävät pian hätäavun piiriin sadistisen kontrollin nöyryyttämiä viljelijöitä. Myös Eerikkalan nuori emäntä Mima, netin seksisivuilla surffaileva verevä sadomasokisti, lankeaa kaunopuheisen rasputinin lumoihin. Erään rakkauteen uskovan äksyn paluumuuttajan niin ikään takertuessa ihmepastoriin ovat verisen paritanssin ainekset kasassa.

Heikki Turunen, kansankuvauksen mestari, piirtää hätkähdyttävän ja raadollisen kuvan EU-Suomen virallisen julkisivun takaisesta todellisuudesta. Siinä perheenjäseninä ennen hellityt nimikkolehmät ja nälkämaan korpiin raivatut, kultaisina lainehtivat viljapellot ovat enää kylmiä tilastolukuja mannermaisen keskusjohdon tietokannoissa.
Pohjoinen ulottuvuus on sekä inhimillinen että eläimellinen tragedia, jonka Turusen väkevä kieli ja hänen ihmistensä luontainen humoristisuus vain saavat välistä tuntumaan naurulta päin kuoleman kasvoja.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

413

Kustantaja

Kieli