Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Lootuslampi

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Väkevän eroottinen romaani nuoresta Angelasta ja viime vuosisadan Intiasta, Angela on brittiläisen siirtomaaperheen tytär, mutta hän ei halua asettua perinteiseen naisen rooliin. Hän haluaa elää vapaan, vaistoilleen uskollisena. Yhä vahvemmin Angelaa vetää puoleensa salaperäinen, väreillään ja tuoksuillaan houkuttava Intia, tuo arvaamattoman julma ja lumoavan kaunis maa.

Angelan isän arvostettu siirtomaavirkamies, äiti on Agran brittiyhteisön ihailluimpia naisia. Ennen niin onnellista kotia varjostaa kuitenkin suru Markista, Angelan kaksoisveljestä, joka on saanut surmansa intialaisten ja brittien verisessä yhteenotossa.
Sitten Angelan elämä saa kokonaan uuden suunnan. Angela lähtee nuoren, äitinsä puolelta intialaista sukujuurta olevan James Madhawlalin vaunuissa pitkälle matkalle halki Intian maaseudun käydäkseen veljensä haudalla.
Lähtiessä Angela ei voinut aavistaa mitä hän matkalla tulisi kokemaan. Kun hän kotiin palattuaan kertoo menevänsä naimisiin James Madhawlalin kanssa, brittiyhteisö tyrmistyy. James on komea, varakas, mutta salaperäinen, puoliverinen, menneisyydestään vaikeneva mies.
Upeitten häiden jälkeen he asettuvat asumaan ylelliseen taloon ihana puutarhan keskelle. Lasikattoisen makuuhuoneen yllä kaartuu tähtitaivas, puutarhasta kuuluvat lintujen öiset kutsut. Mutta vaikka kaikki on ulkoisesti kuin paratiisissa, mikään ei ole sitä miltä näyttää.
Angelan elämän suuri seikkailu on vasta alkamassa.
(takakansi- ja lieveteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

383

Kieli