Saul ja Daavid

Tyyppi

näytelmät
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

"Ja kuningas Daavid meni miehinensä Jerusalemiin jebusialaisia vastaan, jotka asuivat siinä maassa. He sanoivat Daavidille näin: "Tänne sinä et tule, vaan sokeat ja ontuvat karkoittavat sinut sanomalla: Ei tule Daavid tänne."

Mutta Daavid valloitti Jerusalemin. Niin köyhä paimenpoika oli päässyt tavoitteeseensa, Israelin kuninkuuteen. Tie oli ollut pitkä ja vaivalloinen sisältäen juonitteluja, maanpakoa ja lopuksi häikäilemättömiä poliittisia murhia. Daavid oli ollut kärsivällinen ja herra hänen kanssaan.

Samuelin kirjojen kertomus Samuelista, Saulista ja Daavidista on vahva ha värikäs selostus valtakunnan synnystä, sen valtion, jonka vaikutus nykyiseen maailmanhistorialliseen tilanteeseen on perustavanlaatuinen. Syntyihän Iisain sukupuusta virpi, joka kristinuskona elää keskuudessamme voimakkaana, puhumattakaan sen kaikista vaikutuksista kahden vuosituhannen aikana. Toinenkin vesa on säilyttänyt elinvoimansa nimittäin Israelin valtio, jonka olemassaolotaistelu kärjistää koko maailman turvallisuutta. Kaikki sai alkunsa taitavan valtiomiehen ja runoilijan Daavidin luomasta pienestä valtioyhteisöstä, joten on tarpeellista tutkia miten tuo mies pääsi valtaansa.

Raimo S. Wallin on kirjoittanut tämän näytelmän edellämainittuun teemaan pohjautuen. Näytelmän informaatio ja tapahtumat perustuvat Samuelin kirjojen kirjoittajan antamiin tietoihin.

(Takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

näytelmä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

46

Kustantaja

Kieli