Ehrengard ja muita kertomuksia

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”Ehrengard ja muita kertomuksia” käsittää viisi novellia. Niminovelli on laajin ja myös tuorein – Karen Blixen sai sen valmiiksi vasta vähän ennen kuolemaansa. ”Kummitushevoset” edustaa myös kirjailijan kypsän iän taidetta; se ilmestyi tanskaksi 1955. Muut kolme kertomusta tutustuttavat meidät nuoreen Karen Blixeniin, ne on kirjoitettu yli viisikymmentä vuotta sitten.

”Ehrengard” vie meidät Babenhausenin pieneen hoviin, viime vuosisadan saksalaiseen romantiikkaan. Siellä vietetään häitä, tuleva herttua saa vaimokseen suloisen ja viattoman neidon. Näin pitkälle riittää idylliä, skandaali onkin hovin seuraava suurtapahtuma. ”Iloinen ja leikittelevä” on The New York Times Book Revier’n arviointi, ”Mestarillinen” otsikoi Hufvudstadsbladet arvostelussaan.

”Kyntäjä”, ”Erakot” ja ”De Catsin suku” ovat ilmestyneet vuosina 1907, 1907, 1909 ja kirjailija julkaisi ne nimimerkillä Osceola. Ne ovat elegantteja, hienosti kirjoitettuja tarinoita ja niissä on samaa kiehtovaa fantasiaa kuin Blixenin myöhemmässäkin tuotannossa. Ja mikä merkittävintä – tämän kirjan puitteissa saamme tutustua kahteen Karen Blixeniin: aloittelevaan nuoreen taiteilijaan ja valmiiseen kirjailijaan.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

222

Kustantaja

Kieli