Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kotkan istuin

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Meksiko vuonna 2020: presidentti on kuollut leukemiaan kesken virkakauden. Koko maa on sekasorron vallassa, sillä varapresidentin virka on ajat sitten lakkautettu vallankaappauksen pelossa. Kotkan istuimelle havitteleva Bernal Herrera hioo strategioitaan varmistaakseen asemansa. Tai oikeastaan valtaan pyrkii nainen nimeltä Marma del Rosario Galva, joka on tehnyt nuoruudenrakkaudestaan luottomiehensä.

Tie osoittautuu kuitenkin kivisemmäksi kuin kumpikaan osaa kuvitella: korruptio kukoistaa, huumevirta kulkee keskeytymättä pohjoiseen, opiskelijat marssivat , työläiset lakkoilevat ja maanviljelijöitä tapetaan. Sitten iskee käsittämätön painajainen: Yhdysvallat katkaisee sähköisen tiedonvälityksen. Kun tietokoneet sammuvat ja puhelimet mykistyvät, pyrkyrit kumppaneineen joutuvat kirjoittamaan toisilleen kirjeitä…

Kotkan istuin on kirjemuotoon rakennettu romaani, jossa päitä putoaa kuin Shakespearen näytelmissä. Ja valta ja seksi kulkevat käsi kädessä niin kuin maailman sivu: "Poliittinen onni on pitkä orgasmi, kultaseni. Menestyksen tulee olla välitöntä ja hidasta ollakseen kestävää. Pitkä orgasmi, rakkaani."
(Gummerus)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

398

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli