Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hiawatha

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”Seitsemäntoistavuotias Simon lopettaa koulun ja lähtee korkeille teräsrakennuksille. Hän maksaa vuokraisännälle viisikymmentä dollaria kuussa, jottei tämä naisi Simonin äitiä. Seitsemäntoistavuotiaana Simon tietää, että hänen äitinsä on Brooklyn Parkissa asuvalle valkoiselle miehelle viidenkymmenen dollarin arvoinen.”
Hiawatha on romaani ojibwa-intiaaniperheestä, joka joutuu muuttamaan reservaatista kaupunkiin ja elämään amerikkalaisen unelman kääntöpuolen. Romaanin päähenkilö Simon palaa kymmenen vuoden vankilatuomion jälkeen Minneapolisin intiaanislummiin ja ryhtyy kerimään auki perheensä traagisia vaiheita.
Simonin isän kuoltua metsätyöonnettomuudessa neljän lapsen yksinhuoltajaksi jäänyt äiti muuttaa Liittovaltion intiaaniviraston lupausten houkuttelemana perheineen kaupunkiin. Viranomaiset kuitenkin unohtavat kertoa intiaaneille, kuin betoniviidakossa eletään, ja lupaukset paremmasta elämästä osoittautuvat katteettomiksi. Simonin äiti Betty kamppailee kyetäkseen kasvattamaan lapsensa uudessa ympäristössä, mutta yrityksistä huolimatta perhe hajoaa.

David Treuer on 31-vuotias Leech Laken reservaatissa Pohjois-Minnesotassa kasvanut puoliverinen ojibwa-intiaani, joka on julkaissut kaksi intiaanikulttuurista kertovaa romaania.
(takakansitekstistä)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

298

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä